top of page
  • Writer's picturePatricia Dijkema

Menstruatietracker Teena, weten wanneer je ongesteld wordt
Hi dames, voortaan hoeven jullie niet meer te gissen of voor vervelende verrassingen komen te staan! Doorlekken omdat je onverwacht ongesteld bent geworden is verledentijd. De menstruatietracker Teena geeft je een seintje wanneer je menstruatie eraan komt. Maar Teena is meer dan dat! Krijg je menstruatiecyclus in beeld en leer wat er in je lichaam gebeurt: waarom je soms wat minder energie hebt of net even minder goed in je vel zit en minder goed presteert. Bekijk Teena magazine met cyclus- en hormonen informatie in de bijbehorende “Teena – Guide to Periods App”.


“Ik vind het geweldig dat deze app niet alleen een menstruatietracker is, maar ook educatieve informatie bevat over wat er in het lichaam gebeurt. Het heeft mijn dochter echt geholpen haar menstruatiecyclus te begrijpen en de gedachten, gevoelens en stemmingswisselingen die daarmee gepaard gaan.”


Teena menstruatietracker

Teena is een slimme menstruatietracker met bijbehorende app gebaseerd op de basale lichaamstemperatuur, speciaal voor jonge dames die net menstrueren. Gelijk als je wakker wordt even onder de tong meten met de sensor van de Teena en de gemeten waarde synchroniseren met de app op je mobiel. Eventuele menstruatiedagen bevestig je in de app. Zo simpel is het om jouw menstruatiecyclus in beeld te brengen!


“Teena helpt pubers vertrouwd te raken met eigen lichaamssignalen en hormonale veranderingen. Hoe fijn is het dat je weet wat je voelt en waarom dat zo is?”

Met Teena weet je bijna precies wanneer je weer ongesteld wordt. Onzekerheid over wanneer je menstruatie komt of doorlekken omdat je onverwacht ongesteld bent geworden en geen maandverband of tampon bij je hebt is verledentijd. Teena laat het je zien wanneer het tijd is om wat mee te nemen in je tas.


In de pubertijd valt er veel te ontdekken en te leren. Je ziet dat je lichaam verandert: borstgroei, haargroei op andere plekken, puistjes… Hoe mooi is het als je meer weet over hormonen en je menstruatiecyclus? Met Teena ontdek je hoe jouw lichaam werkt!


#beperiodready betekent positief en informatief leren over je menstruatiecyclus. Daarom is Teena meer dan een periodtracker. Kennis van je eigen lijf is waardevol, ook voor de toekomst om je lichaam te blijven begrijpen en respecteren. Het nut van een natuurlijke menstruatiecyclus blijven omarmen en je daar prettig bij voelen is belangrijk voor je hele gezondheid.


Onregelmatige menstruatiecyclus

In het begin is je menstruatie nog wat onregelmatig, dat is niet erg. Jouw lichaam is bezig om haar eigen menstruatiecyclus en ritme te creëren. Dat kan soms even duren en gaat niet altijd even soepel. Maar hoe meer je weet van jezelf en hoe je jouw lichaam kunt ondersteunen, hoe sneller dat gaat.


De tijd dat je dagelijks een pil nodig hebt om je menstruatie te regelen is voorbij! Meten is weten. Een natuurlijke menstruatiecyclus is een gezond teken omdat dan je eigen hormonen hun werk doen, voor je hersenen en organen van top tot teen!


Heftige menstruatiepijnen

De reden van fikse buikpijn en krampen tijdens de menstruatiedagen heeft vaak een relatie met magnesium tekort. Magnesium is het mineraal wat zorgt voor ontspanning in de spieren van je lichaam. Daarom voel je pijn in je nek of schouders als daar spieren gespannen staan. Tijdens de menstruatie drukt de baarmoeder (wat een holle spier is) bloed en vocht naar buiten. Warmte van een kruik en warme thee ontspannen de baarmoederspier en verlichten daardoor de krampen.


Volg #periodready @teena_nl


Die eerste menstruatie ervaring

Je moeder of tante herinneren zich vast nog hun eigen ‘eerste menstruatie’ ervaringen? Een grote schrok, bloed, ‘help’, jeetje wat gebeurt er nu! Ervaringen kunnen een toon zetten. Een slechte ervaring kan je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde een flinke knauw geven. Dat willen we niet meer. Elke tiener verdient een positieve menstruatie ervaring. Teena helpt je daarbij!


Een tracker voor tieners? Ja!

  • Teena gebruikt de basale lichaamstemperatuur onder de tong gemeten gelijk als je wakker wordt in de ochtend. De app laat zien in welke fase je op dat moment zit, menstruatie, na de menstruatie (folliculaire fase), ovulatie (eisprong) of na de ovulatie (luteale fase) tot de timing van de volgende menstruatie.

  • In de app kun je veranderende stemmingen en emoties bijhouden voor elke cyclus fase.

  • Het is ook mogelijk om cyclus symptomen als kramp, acne, ontlasting en cyclus tekenen zoals afscheiding te volgen. Het Magazine in de app, staat boordevol met interessante feiten over de menstruatiecyclus.

  • Jouw cyclusreis is jouw persoonlijke ervaring het geeft je een kijkje naar binnen hoe je lichaam werkt. Zinvolle informatie wetenschappelijk onderbouwd, voor een fikse dosis vertrouwen.

Volg Teena op Instagram en Facebook.


Met liefde voor jou en je cyclus.


Het Daysy en Teena team Nederland.
21 views0 comments

Comments


bottom of page